diumenge, 16 de novembre del 2008

Ketu paletu i el seu gran descobriment

Què ha passat al buit!? Algú ha desordenat tot! El Guide ens comenta que es deu tractar d’algú del torn anterior que s’ha posat un pèl nerviós perquè no era capaç de trobar el seu record i ho ha engegat tot pels aires. No passa res... en pocs minuts, i amb l’ajut de tots, hem recreat un altra buit. Aquest cop, a la nostra manera. Li acabem donant al buit un toc més... transgressor?.

Durant els diferents buits que hem practicat avui, ens han passat coses ben curioses: ens hem quedat sense veu, hem jugat amb un mocador i fins i tot ens hem retrobat amb un buit antic, ja familiar.

A l’acabar la jornada, tant el Guide com en Ketu ens han explicat les seves històries personals. La del Guide, una historia mínima, per no dir inexistent. El pobre home no pot recordar-se de res! Em poso a la seva pell i penso el sofriment que deu estar patint... sense sentiments, sense ningú a qui recordar... Entre tots hem farem tot el possible per ajudar-lo (sempre i quan es deixi).

La història que ens ha explicat en Ketu (paletu, com li deien de petit) m’ha commogut profundament; aleshores vaig entendre que mai no podria viure en una Terra plana. Per ser ridiculitzat i amenaçat i rebutjat. Fent veure ser algú que no era. I de cop... ho vaig veure. Un instant de completa claredat. La nostra Terra, una perfecte i bonica esfera... i abans que jo... s’estén tot l’Univers.

Les notes del Guide han tornat a aparèixer misteriosament. A continuació intentaré transcriure les quatre ratlles que ha fet sobre en Ketu i, el més sorprenent de tot, sobre ell mateix!

KETU‘S PRESENTATION
Al seu món, no existeix l’escola. De petit va experimentar el sentiment de la frustració (perdia els jocs olímpics del seu poblat, no sabia caçar ni anar amb canoa...). Es considera un científic. Vivia al poblat amb la seva família i somniava que tot era rodó. I finalment, va descobrir la seva gran veritat, el seu gran descobriment. Però, va tenir la sensació de ser una mica cansino. Reconeix que la seva superioritat del seu intel·lecte no sentava bé a la resta i va decidir marxar. No volia molestar als ancians ni als demés habitants del poblat.

1.En cas que us suïcideu, no ho feu amb la soga, que és molt dolorosa. Proveu altres mètodes.
2.Voldria saber si la terra és rodona de veritat o és una farsa?

Objecte: Havia portat una taronja però se la menjat ja que estava afamat. Al buit no es pot fer pipí però si que es pot menjar.

Àlex > Perquè escollir entre la teva veritat i la teva família?

Núria> T’arrepenteixes d’haver-te suïcidat?

Ketu2 > Perquè et dius igual que jo?

Guide > D’on et sorgeix la curiositat? Perquè la gent et tractava malament?

Nia > Si tothom del teu poblat hagués pensat com tu, hauries escollit el mateix record?

GUIDE ‘S PRESENTATION
No sap qui és. No té cap record. No recorda ni com es diu. No sap com va arribar al buit. Creu que el present grup l’ajudarà a recordar.

1.M’agradaria que tothom arribés a escollir el seu record.
2.Voldria saber qui sóc.

Objecte: no n’ha portat cap, al no recordar-se de res, tampoc no té cap objecte que l’identifiqui.

Nia > De tots els nostres records, quin t’agradaria que fos teu?

Ketu > Perquè no fa cap olor el buit?

Ketu2 > Perquè canvies de to de veu, de registre, si no pots recordar els teus sentiments?

Núria > Preferiries que t’acompanyés algú en el buit?

Àlex > Perquè vas pensar que jo sóc qui et podria ajudar a trobar el teu record?

Corol·lari 5: Sols el risc i l’esforç per conèixer la gran veritat ha sigut el vertader creador de la humanitat